Motortoertochten deel 15

Motor Toertochten 15 is alweer het vijftiende boek uit onze toertochtenreeks. U toert over dijkwegen, langs beekjes met draaiende asfaltslingers, door bosgebieden en beklimt hoge heuvels. U maakt kennis met eeuwenoude burchten, indrukwekkende abdijen en bekijkt mooie natuurgebieden. Schilderachtige dorpen met vakwerkhuizen en romantische stadjes gaat u uiteraard ook bezoeken. De tochten hebben een lengte tussen de 170 en 230 km. Door het vermelden van afstanden en afslagen voert de routewijzer u zonder moeite door de wondere wereld van Nederland, België en het grensgebied van Duitsland. De uitgebreide verhalen van de betreffende streek geven u ook praktische en cultuurhistorische informatie. Natuurlijk is er ook aan hoogtepunten, inwendige mens en verblijfsmogelijkheden gedacht. Tevens is er de mogelijkheid om de tochten via GPS files te rijden. Deze GPS files zijn beschikbaar voor zowel Garmin als voor TomTom op bijgesloten CD.

De 12 routes:

01. Noord-Brabant/Antwerpen/Brabant (211 km)
Eerst het landelijk buitengebied van Zuid Nederland en dan België in. Kapitaalvlucht, kastelen, het mooie centrum van Lier en Mechelen. In een grote boog om Brussel heen, door het Pajottenland, klimmen, dalen en dan de ander taalgids. "Met euro's kunde overal betale" en "welkom bende ok overal". Het taalprobleem lost hier vanzelf op, want de mensen zijn behulpzaam. Een dik bebost gebied en dan het eindpunt Nivelles.

02. Drenthe/Overijssel (201 km)
Ruim 200 kilometer toeren door bossen, heidevelden, landgoederen en beekdalen, waarin sfeervolle boerderijen en eeuwenoude cultuurlandschappen liggen. U opent het slotje van de tocht bij Blokzijl en sluit het daar ook weer. Aan de geopende ketting liggen onder andere Giethoorn met de punters en het mooie Dwarsgracht, de imposante kastelen en oude landgoederen van Dalfsen, de Boswachterij Staphorst en natuurlijk het Reestdal, een van de mooiste plekjes van Drenthe, het landgoed De Eese en het Nationaal Park De Weerribben. Geniet van deze schitterende tocht.

03. België/Luxemburg (320 km)
Als eerste doorkruist u de Kempen. Er liggen droge heidegebieden, uitgestrekte dennenbossen en mals groene weiden, vennen en kabbelende riviertjes. Dan volgt het Hageland met heuvelruggen, fruitbomen en een liefelijk Diest. Wat vindt u van Haspengouw, Maas en Condroz: holle wegen, grote vierkanten hoeven, de ‘dochter van de Maas': Huy, valleitjes en heuvels met daar tussen snel stromende rivieren. De route vervolgt via de Ourthe met zijn grotten, bossen, rotsachtige heuvels en La Roche tot in het ‘Hart van de Ardennen', waar de tijd heeft stil gestaan. En dan het hoogtepunt de Oesling: verzorgde hotels, goed uitgeruste campings, romantische valleien en verschillende kastelen.

04. Noord-Brabant (186 km)
Slotjes tellen en een fietstocht naar Santiago de Compostela maken. De Sint-Pieter van Rome in het klein bekijken en het heelal op u af laten komen. Op de schorren in het krekengebied lopen en een boompje planten. Het frietkot bezoeken en een verhaal over een ander kot aanhoren. Wat u ook wilt, met deze tocht kan het allemaal. Laat tot slot het kind in u bovenkomen en ga spelen in de zandverstuiving en daarna lekker pannenkoeken eten.

05. Zuid-Limburg/Eifel (188 km)
Waar eens het zwarte goud gedolven werd, ontstaat langzaam een nieuwe wereld, u gaat hem bekijken. Via het Staatsforst Hürtgenwald bereikt u de Eifel, waar scherpe haarspeldbochten u naar de top voeren en vervolgens in diepe dalen laten zakken. Vanaf grote hoogte kijkt u neer op Vicht, Rollesbroich, Dedenborn, Hammer en de Urftstausee dat als een schilderij aan de horizon ligt. Via het oude staatje Moresnet toert u door de Oost Kantons op de Limburgse heuvels af, waar holle Limburgse bergweggetjes en snelstromende beken u langs de Brunssummerheide naar het einde vergezellen.

06. Drenthe/Groningen (190 km)
Vincent van Gogh noemde het eens ‘Een prachtig Land'. Het heeft een Circuit met 14 rechter- en 9 linkerbochten. Velen bezoeken het ‘Herinneringscentrum'. De ontelbare authentieke boerderijen zijn er een plaatje. Hunebedden zijn nog steeds de trots. De meeste langgerekte veenkoloniale dorpen liggen er aan een kanaal. De agrarische esdorpen staan vol met Saksische boerderijen. En een betere streek om op vakantie te gaan is er in Nederland niet. DIT MOET DRENTHE ZIJN!

07. Eifel/Moezel/Rijn (255 km)
Eerst een oude Dom bezoeken en vervolgens de Eifel doorkruisen. Toeren door stille dalen, waarbij u vergezeld wordt door kletterende rivieren. Slingerend tegen de heuvels opklimmen en vervolgens over haarspeldbochten afdalen. Boven kunt u genieten van vergezichten en beneden van bossen en stilte. Tussen dit alles liggen schilderachtige dorpen met vakwerkhuizen, waar u een hapje kunt eten. De Nurburgring met Hannes en de goudgele brem van Maifeld, mogen natuurlijk niet ontbreken. De aders van het geheel gaat u apart bekijken, ze heten Moezel en Rijn.

08. Nederlands en Belgisch Brabant (229 km)
Een tocht vol mysteries. Het begint in Molenschot met het verhaal van Anneke dat daar om een manneke gaat. De campings bij Chaam die vreemde vormen hebben. Baarle-Nassau en Baarle-Hertog dat zo'n grijs gebied is, dat geen enkele Hollander of Belg er nog wijs uit kan. De jeugd van Rijkevorsel met rare diefstallen. De vleermuisreservaten van Oelegem en dan ook nog Zandhoven met vreemd vallende takken. Een houten molen die ze steeds verplaatsen en verder Houthem met abnormaal veel restaurants. Postel heeft Abdijbrood met abdijkaas en abdijbier, ook dat is niet bepaald alledaags.

09. Noord Limburg/Rijnland (188 km).
De groene grensgebieden van Nederland en Duitsland gaat u bekijken. Aspergevelden, bossen, heidekwekers, land- en tuinbouwgebieden in het diepst weggestopt en alleen maar bereikbaar langs de smalst mogelijke weggetjes. U toert in Duitsland over een drafbaan en een camping op een oud vliegveld. Ook waterpartijen en dijkwegen zitten in de tocht, het kleinste dorp van Nederland slaan we natuurlijk niet over. Zet in de Nederlandse en Duitse dorpen de motor rustig even aan de kant, want overal is wel iets interessants te zien.

10. Overijssel/Twente (176 km)
Overijssel, stille schoonheid van goede grond. Toeren, wandelen en fietsen, het lijkt wel of Overijssel ervoor gemaakt is. Klaterende beekjes met watermolens en prachtige tuinen, maar ook oude boerderijen en landhuizen, vakwerkhuisjes en talrijke kastelen, veenafgravingen en schitterende vergezichten over de Overijsselse Vecht. Maar het heeft ook iets bergachtigs en schitterende bossen, heidevelden, vennen en stuifzandgebieden. Zoveel onderlinge verschillen als in deze provincie komt u nergens tegen, geniet er van.

11. Veluwe/Achterhoek (195 km)
Heeft u ooit een lekkere wandeling door de schitterende Veluwe gemaakt, of in Hoenderloo op de gratis witte fietsen een bezoek aan het Nationaalpark de Hoge Veluwe gebracht? Genieten doe je in elk geval van de schitterende Veluwezoom met de Posbank. Lekker toeren en na vijftig kilometer mosterd proeven in de Vesting- en Hanzestad Doesburg. Even een hapje eten in het schitterende Montferland, waar het op de terrassen goed toeven is. U moet ook niet vergeten om Zelhem, "Het groene Hart van de Achterhoek en Bronkhorst " de kleinste stadje van Nederland" te bezoeken.

12. Noord-Holland (175 km)
"De toeristenstreek van Nederland", beter kan de omgeving van deze startplaats niet omschreven worden. Amsterdam, Marken, Monnickendam, Ilpendam, Zaandam, Twisk en Den Oever, u komt er allemaal. Mooie gebieden en pittoreske plaatsen met watertjes en veel houten woningen liggen in het Noord-Hollandse land verspreid. Tussen het drukke toerisme liggen weidse uitzichten over het vlakke polderland. U kunt in West-Friesland authentieke stolpboerderijen bekijken en er zijn natuurlijk de Zuiderzeewerken. Let op...... de terrasjes staan klaar, vanaf Amsterdam tot aan Den Oever


Boek informatie

ISBN: 9789060133767
Afmeting: 12 x 20 cm
Omvang: 160 pagina's
Auteur: Tom Boudewijns
Prijs: € 14,95
bestellen
alle motoren 2019

alle motoren 2019

ISBN: 9789059612112
Uitvoering: ingenaaid
Omvang:  pagina's
Auteur: R. Vos
Prijs: € 12,90
Alle motoren 2018

Alle motoren 2018

ISBN: 9789059611917
Uitvoering: ingebonden
Omvang: 368 pagina's
Auteur: R. Vos
Prijs: € 12,90
De 20 mooiste motor- en autotoertochten

De 20 mooiste motor-...

ISBN: 9789059611788
Uitvoering: ingenaaid
Omvang: 160 pagina's
Auteur: Tom Boudewijns
Prijs: € 18,95
alle motoren 2017

alle motoren 2017

ISBN: 9789059611818
Uitvoering: ingenaaid
Omvang:  pagina's
Auteur: R. Vos
Prijs: € 12,90
Alle motoren 2016

Alle motoren 2016

ISBN: 9789059611610
Uitvoering: ingenaaid
Omvang: 416 pagina's
Auteur: Ruud Vos
Prijs: € 12,90
Motorfietstraining iedere dag

Motorfietstraining...

ISBN: 9789060133491
Uitvoering: ingenaaid
Omvang: 160 pagina's
Auteur: Bernt Spiegel
Prijs: € 17,90
Motor en Auto Toertochten WO II

Motor en Auto...

ISBN: 9789060133217
Uitvoering: ingenaaid
Omvang: 160 pagina's
Auteur: T. Boudewijns
Prijs: € 13,95
Alle motoren 2015

Alle motoren 2015

ISBN: 9789060133996
Uitvoering: ingenaaid
Omvang: 400 pagina's
Auteur: R. Vos
Prijs: € 12,90