Zonder Blinddoek

 normale prijs € 34,95, nu voorintekenprijs 29,95

Zonder Blinddoek
Een ander licht op vrijmetselarij

- Onderzoek van een eeuwenoud fenomeen,
- herwaardering met hedendaagse kennis,
- een basis voor vernieuwde traditie.

Het afnemen van de blinddoek dient niet alleen om het Licht weer te kunnen zien. Het dient in dit boek vooral om te zien waar vrijmetselaren nu staan en hoe ze verder kunnen gaan. 

De auteurs Huib Lazet en Ruud Luder zijn geen onbekenden in de Nederlandse vrijmetselarij. Ze hebben hun brede kennis vaak en graag gedeeld met mede-vrijmetselaren. In dit boek stellen ze cruciale vragen: zijn loges nog steeds bezig met echte vrijmetselarij? Waarom doen vrijmetselaren wat ze doen? Kan de huidige generatie de vrijmetselarij een moderne toekomst geven met behoud van de essentie? 
Uit naspeuringen en creatief combineren van oude en nieuwe gegevens komt een verrassend, soms onthutsend maar zeker ook veelbelovend beeld van vrijmetselarij tevoorschijn. 

Ze vertellen hoe vierhonderd jaar geleden ‘free masonry’ in Schotland ontstond, wat de werkelijke aanleiding was en welk doel de eerste vrijmetselaren voor ogen hadden. Ze tonen oorspronkelijke elementen en maken duidelijk hoe soortvreemde insluipsels hebben geleid tot merkwaardige interpretaties van symboliek en rituelen. 

De auteurs menen dat meer kennis leidt tot een beter begrip van wat vrijmetselarij in wezen is. Ze wensen dat huidige en toekomstige vrijmetselaren uit welke orde dan ook elkaar kunnen vinden in de herontdekte doelstellingen en inspirerende werkwijzen van de grondleggers.

verschijning eind september 2021


Boek informatie

ISBN: 9789059612372
Afmeting: 17 x 24
Omvang: 360 pagina's
Auteur: Huib Lazet - Ruud Luder
Prijs: € 29,95
bestellen
aanbieding 2020

aanbieding 2020

ISBN: 0
Uitvoering: gebonden volledig...
Omvang:  pagina's
Auteur: 
Prijs: € 0,00
aanbieding 2019

aanbieding 2019

ISBN: 0
Uitvoering: gebonden volledig...
Omvang:  pagina's
Auteur: 
Prijs: € 0,00