Transavia

 28,90

Toen John Block in 1966 het verzoek kreeg om een nieuwe chartermaatschappij op te richten onder de naam Transavia Limburg aarzelde hij niet lang. Hij stelde wel als eis dat de maatschappij met de viermotorige Douglas DC-6 ging vliegen en niet met de DC-3, zoals aanvankelijk in de bedoeling lag. Nadat hier in was toegestemd […]

SKU: 9789059611719
Category:

Beschrijving

Toen John Block in 1966 het verzoek kreeg om een nieuwe chartermaatschappij op te richten onder de naam Transavia Limburg aarzelde hij niet lang. Hij stelde wel als eis dat de maatschappij met de viermotorige Douglas DC-6 ging vliegen en niet met de DC-3, zoals aanvankelijk in de bedoeling lag. Nadat hier in was toegestemd trad Block op 21 juni 1966 aan als directeur en was de oprichting van Transavia Limburg een feit.

50 jaar later is Transavia groter dan ooit waarbij in de loop van de tijd veel in haar vloot is gewijzigd. Ook veranderde Transavia vaak van huisbeschildering. Dat gold niet alleen voor de vliegtuigen, maar ook voor de uniformen van het boordpersoneel. De beschilderingen zijn in vijf hoofdlijnen terug te voeren, waar in de loop der jaren weer wijzigingen in aangebracht werden.

Dat leverde door de jaren heen een kleurrijk beeld op dat de auteurs treffend in woord en beeld wisten samen te vatten.

Extra informatie

ISBN

9789059611719

formaat

21 x 29,7 gebonden harde kaft

omvang

160 pagina's

auteurs

C. van Gent / J. Mols