Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld 9 -Lijnvaart 3

 19,90

Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld 9 -Lijnvaart 3 In Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld worden aan de hand van het mooiste fotomateriaal de schepen die vanaf 1945 deel uitmaakten van de vloten van de Nederlandse rederijen voor het voetlicht gebracht. De vaak nostalgische beelden, voorzien van een toelichting, worden voorafgegaan door een korte beschrijving van de rederijen, […]

SKU: 9789060133170
Category:

Beschrijving

Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld 9 -Lijnvaart 3

In Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld worden aan de hand van het mooiste fotomateriaal de schepen die vanaf 1945 deel uitmaakten van de vloten van de Nederlandse rederijen voor het voetlicht gebracht. De vaak nostalgische beelden, voorzien van een toelichting, worden voorafgegaan door een korte beschrijving van de rederijen, waarvan de schepen in het boekje worden getoond.

Vanuit diverse Nederlandse havens hebben in de loop der jaren vele grote en kleine rederijen diensten onderhouden op havens in Groot-Brittanniรƒยซ en Ierland, Noord-Europa, IJsland, de westkust van Frankrijk, het Iberische schiereiland, Marokko en het Middellandse Zee gebied. In dit eerste deel gewijd aan de Korte Lijnvaart komen zes van de in de negentiende eeuw gestarte rederijen aan bod die ook na de Tweede Wereldoorlog in de conventionele korte lijnvaart actief waren, P.A. van Es & Co., KNSM, Hudig & Veder, Havreboot, Stoomvaart Maatschappij Zeeland en Wm. H. Mรƒยผller & Co. Aangezien Mรƒยผller (Batavier) in 1970 werd overgenomen door de KNSM en werd voortgezet als Scheepvaartbedrijf Kroonburgh (naderhand KNSM-Kroonburgh), zijn ook de na die overname nog aangeschafte schepen opgenomen.

Extra informatie

ISBN

9789060133170

formaat

22 x 24 cm gebonden harde kaft

omvang

120 pagina's

auteur

D. Gorter