Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld 10 -Wilde Vaart 2

 19,90

Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld 10 -Wilde Vaart 2 In Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld worden aan de hand van het mooiste fotomateriaal de schepen die vanaf 1945 deel uitmaakten van de vloten van de Nederlandse rederijen voor het voetlicht gebracht. De vaak nostalgische beelden, voorzien van een toelichting, worden voorafgegaan door een korte beschrijving van de […]

SKU: 9789060133187
Category:

Beschrijving

Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld 10 -Wilde Vaart 2

In Nederlandse Koopvaardijschepen in beeld worden aan de hand van het mooiste fotomateriaal de schepen die vanaf 1945 deel uitmaakten van de vloten van de Nederlandse rederijen voor het voetlicht gebracht. De vaak nostalgische beelden, voorzien van een toelichting, worden voorafgegaan door een korte beschrijving van de rederijen, waarvan de schepen in het boekje worden getoond.

In het eerste deel van Wilde vaart (NKB deel 1) zijn de schepen van de voor de Tweede Wereldoorlog opgerichte trampvaartrederijen opgenomen. Buiten enkele kleine rederijen, onder meer behorend tot handelmaatschappijen in de energie-branche, die รƒยฉรƒยฉn of enkele schepen aanschaften, waren het vooral de grote lijnvaartreders die vanuit belangenspreiding na de oorlog een wilde vaartdochter opzetten. Zowel SMN, KRL als KPM hebben in de wilde vaart geparticipeerd en hun belangen werden in 1970 samengevoegd in Holland Bulk Transport. Een grote speler werd de Breskense reder Vroon. In dit deel van รขโ‚ฌหœNederlandse koopvaardijschepen in beeld’ zijn de trampschepen opgenomen van de na de Tweede Wereldoorlog in de algemene vrachtvaart gestarte Nederlandse rederijen die รƒยฉรƒยฉn of enkele schepen groter dan 500 brt in hun vloot hebben gehad.

Extra informatie

ISBN

9789060133187

formaat

22 x 24 cm h

omvang

120 pagina's

auteur

D. Gorter